Korets historie

"Vindinge Koret" startede i sin nuværende form i januar 2003.

Inden da var koret en del af "Vindinge Sangforening", som blev stiftet 13 maj 1869 af Vindinge Skoles 1. lærer Sofus Toft.

Sangforeningen startede op med et kor bestående af mænd, som havde 1. og 2. tenorer og 1. og 2. basser.

Med tiden ønskede foreningen, udover koret, flere selskabelige sammenkomster, hvor fruerne blev inviteret med. F.eks startede Sangforeningen i 1910 Fugleskydning, som stadig afholdes.

Omkring 1960 var koret næsten gået i stå, Den daværende formand Frits Knudsen fik gennemført at kvinder, på trods af megen modstand, nu kunne være med......Koret var nu et blandet kor!  

Men som tiden gik, fjernede kor og sangforening sig mere og mere fra hinanden. Koret "levede sit eget liv" og var en form for underafdeling i sangfoeningen med egen formand o.s.v. 

Det førte til, at man i koret blev enige om, at de ville starte som en selvstændig forening. En Stiftende Generalforsamling blev afholdt 29.januar 2003 og "Vindinge Koret" var skabt!

Koret startede op med:

Formand: Arne Lyder Hansen.

Korleder: Bodil Bøgelund (senere Rytter) 

Næstformand: Grethe Jeppesen.

Kasserer: Annie Lyng

Sekretær: Solveig Hansen.

Gode traditioner blev skabt f.eks. De fantastiske Promenadekoncerter, besøg på plejehjem og julekoncerter i diverse kirker.

 

I 2012 takkede Bodil Rytter af som korleder og Thomas Munk-Petersen trådte til. 

I 2013 takkede Arne Lyder Hansen af som formand og John Pedersen trådte til.

I foråret 2017 vikarierede Bodil Rytter som korleder, da vi  mistede Thomas Munk-Petersen efter kort tids sygdom,

 I August 2017 startede Jens Reinholdt som korleder.

 

 

Billeder og videoer af korets mange koncerter og arrangementer fra hjemmesidens start i 2008 og frem, kan ses i fotomapperne.